15-09-06

Onkelinx, de achtergronden

Na het zoveelste schandaal bij Justitie (de zaak Hoxha), waarbij Laurette Onkelinx weer eens persoonlijk betrokken was, vraagt men zich af wat dat mens moet doen vooraleer zij uit de regering wordt gezet. Het is allemaal goed en wel te zeggen, dat haar partij, de PS, achter haar blijft staan, ergens zou het toch moeten ophouden. Om e.e.a. van dit raadsel te begrijpen, moet men haar achtergronden kennen.

Laurette Onkelinx was in een eerste huwelijk getrouwd met een zekere Abbès Guenned, een man van Marokkaanse origine. Reeds in 1996 vaardigde Marokko tegen die man een arrestatiebevel uit voor handel in drugs en georganiseerde misdaad. Op 31 juli 1997 werd Guenned gearresteerd op de luchthaven van Zaventem, maar bleek hij over een diplomatiek (Belgisch?) paspoort te beschikken en moest men hem laten gaan. Laurette vroeg toen de echtscheiding aan en bekwam die in één maand tijd. Dat moet een record zijn in de Belgische geschiedenis. Dat was nog vóór de regeringen Verhofstadt, waaruit blijkt dat Onkelinx toén reeds e.e.a. te vertellen had in dit landje.

Niettegenstaande dit alles, werd Abbès Guenned op 21 juli 1998 opnieuw gearresteerd, ditmaal op het vlieveld van Izmir, in Turkije, waarop Marokko opnieuw zijn uitlevering vroeg. Hij (of zij?) nam toen de Belgische advocaat Marc Uyttendaele onder de arm en die slaagde erin Guenned terug naar België te krijgen, dit nadat de advocaat het had klaargespeeld dat de Turkse minister ter zaken, een zekere Hassan Deniz-Kurdu, in verbinding was gesteld met het Belgisch ministerie van Justitie.

Op 22 november 1999 hertrouwde Onkelinx met ... advocaat Uyttendaele. De getuigen bij dit huwelijk waren ... Guenned en de eerste echtgenote van Uyttendaele. Sinds dit huwelijk zou het kantoor van de advocaat aanzienlijk zijn uitgebreid, ook o.w.v. nogal wat bestellingen via de federale regering. Vanuit de oppositie zijn daarover al vragen gesteld, die tot op heden niet beantwoord zijn. Men zegt ook dat dit huwelijk een "mariage de raison" was en dat het koppel zelfs niet zou samenwonen. Dat zou kunnen, als men weet dat Abbès Guenned momenteel werkt op ... ja,ja, het ministerie van Justitie, waar hij o.m. verantwoordelijk is voor de contacten van dat ministerie met de moslimgemeenschap in dit land. M.a.w. die moslimgemeenschap moet hier in eerste instantie praten met iemand die gerechtelijk gezocht wordt door een moslimland!

Tante Laurette heeft een hart voor de criminelen. Men zou zo stilaan begrijpen waarom...

 

11:31 Gepost door vaalguy in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: onkelinx |  Facebook |

Commentaren

goed zo Dit uitstekend artikel moet ruimer bekend worden, daarom kopieer ik het ongecensureerd op mijn blog, met uw link erbij he beste Guy.

Gepost door: erik de ridder | 15-09-06

Geachte Heer
waarom zit Onkelinckx nog op die stoel.
Ze heeft commentaar op FRANCKEN Theo.
Zoek maar uit, het is in alle lijnen een ZEER RESPECTVOLLE FAMILIE.
Wij hebben in deze nieuwe regering eens serieuze mensen nodig en GEEN zakkenvullers zoals in de vorige.
Met hoogachting,
Briers Fernand
Kerkplein 23
3212 Pellenberg.

Gepost door: briers fernand | 15-10-14

De commentaren zijn gesloten.