09-06-07

Stuur Verhofstadt naar Toscane!

"Een politieke uitloper van de provo's in de Belgische politiek was de Guy Verhofstadt van de eerste drie burgermanifesten met hun uitdagende taal over de syndicaten, de staat, de overheidsinstellingen, België". Van provotariër is Verhofstadt lekkend en smekkend van de macht, klootjesvolk en middelmatist geworden. De vleesgeworden eliteconsensus".
Bovenstaande is niet van mij; het komt van Frans Crols, directeur van het economische blad Trends (van 7 juni), toch niet de eerste de beste. Hij verwoordt daarmee wat het gros der overtuigde Vlamingen, de hard werkende burgers (dixit Somers) en zelfs de meerderheid van de Vlaamse werkgevers denkt en heeft daarbij nog groot gelijk ook. In de Belgische politiek, die zelden eerlijk is geweest tegenover Vlaanderen, is er nooit een grotere kazakdraaier geweest dan Guy Verhofstadt.
Persoonlijk kan ik nog steeds niet begrijpen waarom mensen, die zich liberaal noemen, de leugenaar uit Gent nog steeds achterna blijven lopen. Misschien om het eigen  winstbejag, om het politieke postje; een andere verklaring kan ik daar niet voor vinden. De Verhofstadt van vandaag heeft niets, maar dan ook niets meer te maken met liberalisme. Links liberalisme is al even absurd als rechts communisme. De goedkope slogans over belastingvermindering kunnen daar niets aan veranderen. De man heeft al zoveel gelogen, dat men hem zelfs niet meer gelooft als hij de waarheid spreekt. Pinocchio in vlees en bloed!
Ondertussen heeft hij zelf ook begrepen dat zijn haring niet meer braadt en kronkelt hij zich in alle bochten om zijn nationale job te kunnen behouden. Bij het begin van de kiescampagne stelde hij zich nog voor als de man die boven alle ruzies stond, op het einde was er niemand die meer stond te schelden dan hij. Jammer voor hem hebben al zijn achtereenvolgende initiatieven weinig opgebracht: de aanstelling tot verkiezingsmanager van de schimmige Slangen, zijn vierde burgermanifest (dat een verloochening was van zijn drie vorige), de naamswijziging van zijn partij, zijn jubelboek 8JV (zonder één enkele communautaire oplossing) en zijn zelf aangevraagde Tv-debatten waaruit hij meer en meer als een calimero te voorschijn kwam.
De twee regeringen Verhofstadt waren de slechtste die Vlaanderen ooit heeft meegemaakt. Voor zijn eigen regio heeft de man niets, maar dan ook niets gedaan, integendeel. Het centrum voor gelijke kansen en racisme, dat door hem aan zijn kabinet werd toegevoegd, is er in de eerste plaats om Vlamingen te vervolgen. De snel-Belg-wet, die op zich zelf al een aanfluiting van goed bestuur was, werd zelfs nog uitgebreid en zorgde ervoor dat 350.000 vreemdelingen voor een habbekrats Belg konden worden zonder dat daarvoor ook maar enige tegenprestatie werd gevraagd. Het justitiebeleid, onder leiding van Vlamingenhaatster Onkelinx, diende ook al in de eerste plaats om de Vlamingen te judassen. Door de niet-splitsing van Brussel-Halle/Vilvoorde werden de meeste elementaire democratische rechten van de Vlaamse inwoners aldaar met de voeten getreden.
En dit zijn nog maar enkele voorbeelden van acht jaar paarse puinhopen. De blauwe toekomst ziet er al even somber uit mocht het genie uit Gent het voor het zeggen blijven hebben. Van separatisme, splitsingen of zelfs confederalisme wil hij niet horen. Hij zou zelfs de klok terug willen draaien door een aantal geregionaliseerde zaken terug te herfederaliseren. Hij wil de senaat omvormen tot een raad waarin evenveel Vlamingen als Walen zouden komen te zitten en federale kieslijsten invoeren, twee zaken die de Vlamingen verder zullen discrimineren. Verhofstadt is niet voor niets de chouchou van de francofonen geworden. Van alle akkoorden die zijn partij in de schoot van de Vlaamse regering mede heeft goed gekeurd, komt niets in huis als het van Verhofstadt zal afhangen. Een woordbreuk minder of meer deert hem niet, als hij maar aan het bewind kan blijven, desnoods met een minderheid in Vlaanderen.
Samengevat is er voor Vlaanderen dan ook maar één oplossing: stuur Verhofstadt naar Toscane. Uit de grond van mijn hart hoop ik dat hij en zijn partij, die hem slaafs is blijven volgen, zondag een flinke afstraffing zullen krijgen, zodat het ook andere eventuele kandidaat premiers duidelijk zal worden, dat men Vlaanderen niet ongestraft kan blijven verwaarlozen.


10:48 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verkiezingen, verhofstadt |  Facebook |

Commentaren

rustig rustig, de mens is al zijn hond kwijt, een klein beetje medeleven ka geen kwaad

Gepost door: vroemvroem | 09-06-07

Ik ben het eens met vroemvroem een beetje medeleven kan zeker geen kwaad.

Gepost door: Vakantiehuis Toscane | 23-09-14

De commentaren zijn gesloten.