06-12-09

En Antwerpen slaapt verder

Nog iets gehoord van de mobiliteit in en rond Antwerpen? Ik niet, buiten dan het feit dat de restauranthouder, die bij de Raad van State een klacht had neergelegd tegen de bouw van de Lange Wapperbrug, van de auditeur van die Raad in eerste instantie gelijk krijgt. Daarmee krijgen Kris Peeters en Philippe Muyters gelijk, die zopas nog stelden dat men in Vlaanderen   geen nieuwe projecten meer van de grond krijgt, juist omdat iedere hond met een hoed op het hier kan lam leggen.
Nog iets gehoord van Ademloos, van die StRatengeneraal en van al die andere zgz drukkingsgroepen? Ik niet. Toen ik vorige week vanuit de Kempen naar Deurne moest, riskeerde ik nog eens de autosnelweg te nemen. Vanaf het knooppunt van de autosnelweg uit Turnhout met de Boudewijnsnelweg, richting Antwerpen, zat alles weer netjes dicht. Beurtelings stapvoets rijden en stilstaan. Gelukkig kon ik er in Wommelgem af. Wie verder moest, was weer eens de klos, zoals dat bijna dagelijks gebeurt. En dan is het nu nog vrij rustig: de crisis, weet je wel...
Nog iets gehoord van de uitdieping van de Westerschelde? Van de IJzeren Rijn? Van de weg rond het vliegveld? Antwerpen, de economische draaischijf van Vlaanderen, zit zo goed als compleet vast en dreigt straks alleen nog een slaapstad te worden.
Gebeurt er dan echt niets meer in de koekenstad? Toch wel. Fernand Huts, de man van de 80 hectaren zonnepanelen (mét subsidie?), zegt dat het Antwerps verkeersprobleem gemakkelijk (én goedkoper) kan worden opgelost door de Liefkenshoektunnel toegankelijker te maken. Heeft daar al iemand op gereageerd? Niet dat ik weet, ook niet vanuit een van de zeven commissies die de Vlaamse regering ter zake had opgericht. Zeker niet vanuit de stad zelf.
Die stad Antwerpen heeft trouwens wél iets gedaan. Ze heeft bij de Vlaamse regering een aanvraag ingediend voor de bouw van een nieuw voetbalstadion, iets dat ze haar burgers al zeker tien jaar belooft. Zie je de Vlaamse regering al geld geven aan een stad die het grootste miljardenproject in Vlaanderen mee heeft helpen kelderen? Ik niet. En zeker niet voor een project dat eveneens gedoemd is om te mislukken. De stadions voor een WK - dat waarschijnlijk niet eens in de Lage Landen zal gespeeld worden - moeten nl 44.000 plaatsen hebben, daar waar er bij een voetbalmatch in Antwerpen hoogstens 15.000 man komt kijken.
Met daarbij nog de kans dat Royal Antwerp Football Club binnenkort failliet gaat, Moeskroen achterna...

10:17 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, antwerp, bam, fernand huts |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.