07-12-09

Scheppende Schouppe

In onze regering van Openbare Stilstand, lamgelegd door Haiku Herman en voordobberend door de onder curatele staande geitenboer uit de Westhoek, blijkt er toch een bezige bij te zitten, die luistert naar de naam Etienne Schouppe. De man was destijds de grote baas bij de NMBS, maar werd, om het in spoorwegtermen te zeggen, "uitgerangeerd" door groene Isabelle Durant (dezelfde die DHL wegjoeg uit Zaventem) en is nu staatssecretaris van Verkeer in de federale regering. Er gaat geen week, soms zelfs geen dag voorbij, of de man spuit nieuwe ideeën. Enkele voorbeelden:
Het (plaatselijk) verbod op squads, het verbod op laserpennen in de luchthavens, een alcoholverbod voor jonge automobilisten, de afschaffing van de regeling voor beurtelings parkeren, de nieuwe waarschuwingsborden voor sneeuw en ijzel, het afschaffen van andere verkeersborden, een reglementering voor motorrijders die voortaan zouden mogen zigzaggen tussen de auto's door, het rekeningrijden voor vrachtwagens, de nieuwe Europese nummerplaat (waartegen madame Millefoisnon nog eens "non" heeft gezegd), het rijbewijs met punten, de invoering van een nummerplaat voor bromfietsers, de hervorming van de rijopleiding, de grootschalige campagne tegen roken en deze tegen telefoneren achter het stuur, de nog grootschaligere bobcampagne, het verplichten van ritsen, het stimuleren van hesjes en valhelmen voor fietsers, de Hop & Shop die de trein-tram-busdag zal vervangen. Oef!
Hopelijk ben ik er geen vergeten. Wat een inzet, mensen! Toch zegt mijn slecht karakter (ik lees 't Palieterke en heb dus ook een goed hart), dat er hier wel iets niet zal kloppen, al was het alleen maar om de diverse kostenplaatjes. En ja, hoor, het klopt niet allemaal. Het blijkt nu nl dat de heer Schouppe al deze voornemens, of althans het overgrote deel ervan, wil gerealiseerd zien tegen ...2012! In de politiek is dat een eeuwigheid, zeker als men weet, dat er nog een federale verkiezing tussenzit en men dus niet eens weet of de bezige bij er dan nog bij zal zijn.
Wat tegen 2012 misschien wel bekend zal zijn is, of dezelfde Schouppe dan al dan niet veroordeeld zal zijn wegens voorkennis in het Fortis dossier. Evenals ex-federale collega De Gucht heeft hij ook op diezelfde dag een deel van zijn Fortis-aandelen kunnen verzilveren. Even toevallig enkele uren voordat bekend werd dat het licht bij Fortis uit zou gaan. Misschien kan hij bij de nieuwe Europese minister van Handel eens navragen hoe hij dat geregeld kreeg...

10:52 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leterme, de gucht, etienne schouppe |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.