08-12-09

De bende van Kris

Het rommelt flink in de regering van Kris Peeters. Kris II had het zich een half jaar geleden waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Toen was er nog geld zat, nu is het nagelbijten om te zien of er ergens nog centjes te vinden zijn. Als dan blijkt dat een van de eigen ministers met 70 miljoen gaat lopen, is het logisch dat daarover vragen worden gesteld. Zeker in het geval van die Pascal Smet (SP.a), die vroeger al eens hetzelfde gedaan heeft in de Brusselse regering. Toen hij daar niet meer herkozen geraakte door een combinatie van Groen! en Open VLD, bleken er nogal wat financiële lijken uit de kast te vallen op het departement dat Smetje tot dan toe had beheerd. Als Vlaams minister speelt hij nu recidivist, al zou het wel eens om een eenmalige stunt kunnen gaan.
N-VA kan er immers niet om lachen en dat lachen is eerder groen geworden na het ontslag van VRT-manager Dirk Wauters. Officieel was dat een neutraal iemand, maar wel een met N-VA sympathieën, blijkt nu. De zoveelste reorganisatie van de rood-groene omroep dreigt een zoveelste gevecht om de postjes te worden en dat in een rood bastion waar de politieke vertegenwoordiging helemaal niet meer in verhouding staat met de laatste verkiezingsuitslagen.
De regering Peeters II is er gekomen nadat N-VA en SP.a het op een akkoordje hadden gegooid en op die manier de collaboralen naar de oppositie hadden verbannen. De discussies over zowel de geldverkwistende Smet als de situatie bij de VRT zijn door kamervoorzitter Peumans afgevoerd naar een commissie, wat erop wijst dat het helemaal niet lekker loopt.
Tenslotte er ook op wijzen dat ex-flamingant Eric Van Rompuy weer actief is geworden. Nu grote broer de Belgische politiek vaarwel heeft gezegd, heeft de kleine weer praat gekregen. Een windhaan draait nu eenmaal mee met de wind...

10:54 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-va, sp a, kris peeters, peumans |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.