09-12-09

Land in ontreddering

Het Belgische systeem kraakt in al haar voegen.
Nadat vorige week bekend werd, dat de staat honderden miljoenen dreigt mis te lopen in de Beaulieu affaire, waar - na negentien (!) jaar onderzoek - de zaak werd verschoven naar de Griekse kalenden, blijkt nu hetzelfde te gebeuren in het KB-Lux proces. De correctionele rechtbank van Brussel heeft alle beschuldigden vrijgesproken op grond van een zoveelste blunder van de eigen politie- en gerechtelijke diensten. Watje De Clerck mocht het op Tv weer eens komen uitleggen. Men zou voorwaar nog medelijden krijgen met wat zo stilaan de calimero van onze justitie geworden is.
Daar houdt het trouwens niet mee op.
De auditeur van de Raad van State, dezelfde die vorige week een tijdbom legde onder het Antwerpse BAM-project, waardoor de Lange Wapperbrug er meer dan waarschijnlijk nooit meer komt, diezelfde auditeur heeft nu de klacht van het Vlaams Belang tegen de aan de gang zijnde regularisatiegolf ontvankelijk verklaard. Ook deze combinatie, nog opgezet door curator Van Rompuy, blijkt ongrondwettelijk te zijn. Melchior Wathelet*, een van de twee Waalse staatssecretarissen die van Van Rompuy in deze zaak carte blanche had gekregen, verklaarde al de uitspraak naast zich neer te zullen leggen. Dit naar beproefde francofone methode om geen wet toe te passen die niet in hun kraam past. Volgens uitgelekte cijfers gaat 88% van de asielzoekers toch naar Vlaanderen , waarom zouden ze het allemaal niet goedkeuren?
Tenslotte is de week compleet met de klacht van de Liga tegen Kanker, die naar het Grondwettelijk Hof is gestapt om de nieuwe rookwet te laten vernietigen. De zoveelste federale wet die met haken en ogen aan elkaar hangt en die maar mogelijk werd na een schaamteloze bocht van 180 graden door de PS van De Rupo en Onkelinx. De nieuwe wet schendt nl niet alleen het gelijkheidsbeginsel maar ook het recht op bescherming van de gezondheid.
En wat doet de regering Leterme II? Die kabbelt gezapig verder op het ritme van Haiku Herman, opgelegd door het Hof en Leterme's peetvaders Martens en Dehaene. De vraag is maar: hoelang nog?


* Vader Melchior Wathelet (zelfde naam), was de minister van Justitie die destijds Marc Detroux vervroegd vrij liet, met de gevolgen die we kennen. Als goede Waal nam hij daarvoor geen ontslag. Dat doen alleen Vlaamse ministers (Toback Sr, De Clerck, Vande Lanotte, Leterme, Vandeurzen). Meer zelfs: van 1995 tot 2003 werd hij rechter bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. Als kers op de taart wordt hij nu door Albert II, op voordracht van - jaja! - Leterme, benoemd tot minister van staat.
Dit is echt de schande voorbij...

11:10 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leterme, raad van state, beaulieu, wathelet, kb-lux |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.