21-12-09

Winter wonderland

 

Vandaag begint de winter. Door de overvloedige sneeuwval van zondag kunnen we nog eens spreken van winter wonderland, zeker hier in de Kempen. De echte winter noemen we sinds

eeuwen de “astrologische” winter. Sinds de wetenschappers er zich mee gaan moeien zijn, kennen we ook een “meteorologische” winter, die al op 1 december is begonnen. Die is er echter voor de statistieken.

Aan die statistieken moest ik denken, toen ik gisteren hoorde dat de Libre Belgique weer eens met een peiling over het stemgedrag van onze waarde landgenoten voor de pinnen was gekomen. Nu is het wel zo dat de peilingen van de Libre doorgaans heel wat betrouwbaar zijn dan bv deze van het duo De Standaard/VRT. In mijn blog van gisteren heb ik nog aangetoond dat die twee niet objectief zijn in hun berichtgeving, waarom zouden ze dat zijn in hun peilingen? In een vorige peiling, ergens in de herfst, was er bv een verschil van 4% voor wat de stemmen van het Vlaams Belang betrof. Bij de Libre positief, bij de andere negatief, of wat dacht je?

Volgens deze laatste Libre enquête winnen zowel Vlaams Belang als N-VA aan stemmen en gaan zowel Open VLD en SP.a verder achteruit. Zelfs CD&V zou deze keer terrein verliezen. Zouden er eindelijk kiezers zijn die door hebben dat die partij Vlaanderen (nog maar eens) aan het bedriegen is?

Opmerkelijk in de peiling was, dat ook Groen! vooruit zou gaan. Vraag is maar, of de enquête vóór of na het nieuws van de Zenne vervuiling gehouden werd. Ook dient ermee rekening te worden gehouden dat de francofone kranten door de bank hoegenaamd niet wakker liggen van een milieuramp als die alleen maar Vlaanderen treft. De solidariteit, weet je wel… Ik heb echter zo het idee dat de ramp met dat waterzuiveringsstation in Vlaanderen nog lang zal nazinderen en heel wat andere partijen nu al prachtige verkiezingsslogans zal bezorgen (“Groen! aan de macht, de vissen uit de rivieren”, is er zo al eentje van).

Tenslotte blijkt ook de partij van Deckerken op zijn grenzen te zijn gestoten. Het wordt hoog tijd dat de ex-judo eens serieus nadenkt over e.o.a. beslissing richting Forza Flandria.

11:08 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: enquete, libre belgique, vb en n-va |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.