23-12-09

De Volksunie-uitval

Onze media zijn er steeds als de kippen bij om te verkondigen dat de mensenrechten ergens overtreden worden of dat bepaalde regimes hun oppositie niet aan het woord laten. Daarbij wordt vergeten, dat zijzelf dat hier bij ons ook doen.
Dat bleek nog maar eens uit een paginagrote uitleg in De Standaard over de diaspora van de vroegere Volksunie. Aanleiding daarvoor was de beslissing van de SLP van Geert Lambert om over te stappen naar Groen!, waardoor dus alleen de N-VA nog kan zeggen overgebleven te zijn van wat ooit de eerste grote Vlaamsnationalistische partij was van na de Tweede Wereldoorlog.
In het bewuste artikel, met namen en foto's, wordt gesteld dat de eerste breuk er kwam toen een deel van de Volksunie verkozenen in 1991 overliep naar de VLD. Dat is een grove leugen. Daarvoor had de rechtervleugel van de partij zich al afgescheiden via Karel Dillen en Lode Claes en heeft het Vlaams Blok daarna de Vlaamse eisen van de vroegere Volksunie overgenomen en zelfs versterkt. Bij De Standaard weet men dat ook, maar wordt dat verzwegen. Zoals bv ook de Chinese communisten of the Iraanse ayatollahs dat doen met hún oppositie en met gebeurtenissen die niet in hun kraam passen (Tienamen bv). Zover staan we met de mensenrechten bij de media in ons eigen land.
De Volksunie verkozenen die in 1991 overliepen naar de VLD deden dat trouwens niet o.w.v. de lokkende stem van Verhofstadt, zoals geïnsinueerd wordt, maar gewoon omdat ze een rechtse reflex hadden die niet meer paste in de zwenking naar links die de Volksunie genomen had met Hugo Schiltz, rooie (nu groene-) Nel Maes en andere figuren zoals bv Coppieters.
Het is trouwens opmerkelijk dat Hugo Schiltz later achter de nu rode Bert Anciaux bleef staan, terwijl zoonlief Willem-Frederik eieren voor zijn geld koos en (ook) overstapte naar de nu zgz Open VLD. Dat laatste wordt bij De Standaard niet verteld, maar hoort wel degelijk bij het verhaal van de aftakeling van de Volksunie.
Men is kwaliteitskrant of men is dat niet...

11:07 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de standaard, volksunie, slp |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.