25-12-09

De koninklijke kerstboodschap

Bij ons vorstenhuis heeft men het warm water niet uitgevonden, dat is al langer algemeen geweten. Als gevolg daarvan weet zo ook stilaan iedereen dat de toespraken van de koning niet door hemzelf worden gemaakt, maar door zijn franskiljonse hofhouding, daarin bijgestaan door de Belgische regering. Om echt te begrijpen wat er bedoeld wordt, moet men dat in zijn achterhoofd houden en tussen de regels kunnen lezen. Denk maar aan zijn vroegere uitspraak over de "omfloerste separatisten".
In de kerstboodschap van Albert II was er weer zo'n zinnetje dat de nieuwsgierigheid van de "waarde onderdanen" prikkelt, nl daar waar hij het heeft over het feit dat Vlamingen en Walen het "communautaire moeten overstijgen". Om dat even te verduidelijken geef ik hieronder een fictieve toespraak van wat de vorst daarmee bedoelde:

Waarde landgenoten.
Vrede op aarde aan alle Vlamingen van goede wil. Dat wil zeggen, aan alle Vlamingen die bereid zijn braaf, dociel, onderdanig en verdraagzaam te blijven. Die het geduld blijven hebben waarop mijn koninkrijk al 180 stoelt. Die bereid blijven elk jaar, ook nu ondanks de crisis, een kleine twaalf miljard euro solidariteitsgeld te blijven betalen om ervoor te zorgen dat de Walen er een serieuze levenstandaard op na kunnen blijven houden zonder er echt voor te moeten werken. Twaalf miljard per jaar is niet niks als men weet dat de 27 landen van de E.U. allemaal samen slechts iets meer dan zeven miljard (en dan nog op drie jaar tijd) willen geven voor de klimaatsproblemen van de ontwikkelingslanden.
Vrede op aarde ook aan die Vlamingen die bereid blijven hun eigen meerderheid op te geven en een regering te steunen met een Franstalige meerderheid. Die bereid blijven het overgrote deel van de belastingen te betalen en die met hun vertegenwoordiging van 60% liefst  88% van de inwijkelingen in dit land onderdak willen geven. Die keurig hun verkeersboetes betalen die ze hebben gekregen via de honderden flitspalen die Vlaanderen rijk is en de opbrengst van dat geld daarna verdelen met hun Waalse broeders, die meestal niet eens weten wat zo'n flitspaal voorstelt en als ze dat al weten, er bijna zeker van kunnen zijn dat hij niet werkt.
Vrede op aarde ook aan die Vlamingen die mijn koningshuis blijven steunen en ervoor blijven zorgen dat ook mijn nakomelingen, zonder ervoor te moeten werken, niets tekort komen in deze moeilijke crisisjaren. Dat ik op tijd een nieuw jacht kan kopen in Italië, zonder daarvoor BTW te betalen en het kan laten bemannen door Belgische mariniers, die me ook al niks kosten én daarenboven zijn opgeleid tot hartspecialisten.

Leve België!

Albert von Saksen Coburg
Roi des Belges

10:18 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: albert ii, kerstboodschap |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.