27-12-09

De zoveelste moslimaanslag

Er heeft dus weer iemand geprobeerd een vliegtuig te doen verongelukken en weer was de dader een moslim. Ik moest daarbij denken aan een artikel van Patrick De Witte dat een tijdje geleden in de krant verscheen. De Witte, die schrijft onder het pseudoniem (pdw), is een Tv-maker en satiricus van linkse strekking.  Zijn thema was, dat men religies moet kunnen bespotten, ook de islam.
In tegenstelling tot het katholicisme, het boeddhisme, het hindoeïsme, het jodendom en ga zo maar verder, is het bespotten van de islam immers een levensgevaarlijke zaak. Daar waar de andere godsdiensten ook - en soms heftig - protesteren als ze bespot worden, hebben moslims "de neiging zichzelf op te blazen in uw onmiddellijke nabijheid", aldus De Witte. "Als ze u tenminste niet met slagersmes onthoofden, al dan niet voor het oog van de camera"...
Het is nu weer afwachten tot de gebruikelijke excuus-Truus, van het type Hemmelinks of Reynebelg, komt aandraven met de dooddoener dat het hier gaat om een kleine minderheid, dat de meerderheid van die moslims zo niet is. Die is, integendeel, - volgens die goedpraters althans -  uiterst verdraagzaam. Dat zal wel, ja, maar dan niet als het gaat over hún zgz vrijheid van mening, over hun hoofddoeken, over hun manier van slachten, over hun scheiding van machten, zwembaden en dies meer.
De meeste moslims zullen inderdaad wel brave mensen zijn. Feit blijft dat de moderne terroristen voor 99% wel tot hun geloof behoren en dat er ergens in de godsdienst wel degelijk iets schort. Zolang zij in hun eigen landen, waar ze hun tegenstrevers helemaal geen vrijheid van mening of godsdienst gunnen, blijven, is dat voor ons geen probleem. Dat ze echter bij ons hún visie willen doordrukken, is er teveel aan.
Gelukkig wordt het kransje van linkse goedpraters van bij ons steeds kleiner. Niet alleen De Witte heeft het licht gezien. Denk maar aan Geert Van Istendaal, Barno Bernard, Etienne Vermeersch, die allen al e.e.a. ter zake hebben aangeklaagd. Het wordt hoog tijd dat we ophouden onze eigen religie(s) te bespotten maar een middeleeuwse woestijnleer goedpraten.

10:14 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: terreur, moslims, vliegtuigaanslag |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.