02-01-10

De immigratiesamenleving

Pers en politiek hebben een nieuw thema gevonden: de "immigratiesamenleving". Men is er bij de media blijkbaar van overtuigd, dat de instroom van vreemden in ons land een constante zal blijven en dat wij ons daar maar moeten bij aanpassen. Daarbij worden - zoals gebruikelijk - enkele essentiële zaken uit het oog verloren:
- Landjes zoals Nederland en België zijn al klein en overbevolkt en kunnen moeilijker nóg meer mensen absorberen. Waar moeten die allemaal blijven?
- We zitten hier in België al met zo'n half miljoen eigen werklozen, die we niet aan de slag krijgen. Waar moeten de nieuwkomers dan werk vinden?
- België zit met een schuld die even hoog is als het bbp en is virtueel failliet. Dat zeg ik niet, dat komt van onze eigen federale minister van begroting. Als we de halve wereld naar hier zouden halen, krijgen we dat nooit betaald.
- Onze sociale zekerheid wordt betaald door de mensen die werken. Het heeft geen zin armoede in te voeren. Wie naar hier komt, zou niet van ons sociaal systeem mogen profiteren als hij/zij daar zelf niet toe bijdraagt of bijgedragen heeft.
- Ons land heeft nu al, op twee na, de hoogste schulden van de E.U. en - eveneens op twee na - de hoogste belastingen. Bijna 20% van de eigen mensen leven nu al onder de armoedegrens. Onze uitkeringen, pensioenen inbegrepen, zijn van de laagsten van Europa.
Als België er niet in slaagt zijn eigen huishouding onder controle te krijgen, zal het een utopie blijven te denken dat wij de wereld zullen kunnen verbeteren. Wie dat wil doen, moet eerst met zichzelf beginnen.

17:32 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: begroting, bbp, immigratie asiel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.