09-01-10

Ancienne Belgique

Op de VRT loopt er sinds kort een nieuwe zondagavondshow met de titel "Ancienne Belgique". Die verwijst naar de nu al jaren gesloten muziektempel in Antwerpen, waar men aan variété en nog zo wat deed. Voor mensen die daar niet genoeg van krijgen, is er echter nu ook de Belgische praatbarak. Het volstaat er naartoe te gaan als kameraad Porsche, alias papá Daerden (PS) er het woord voert.
Gisteren stak die Daerden (spreek uit: Daardén), tot nader order minister voor pensioenen in de regering Leterme II,  in de senaat een speech af in het Menapisch, zoals francofonen ons Nederlands wel eens durven noemen. De man schijnt trouwens een cursus in onze taal aan het volgen te zijn en dat schijnt hem erg te interesseren. Jammer genoeg heeft hij e.e.a. nog niet onder de knie, al was hij blijkbaar zelf heel trots dat hij woorden zoals "onopgelost" kon uitspreken: hij verhaalde die dan met een brede lacht op zijn tronie.
Er wordt gezegd dat Daerden dronken zou geweest zijn, maar dat is bij die man zeer moeilijk vast te stellen. Of hij nu nuchter of dronken is, Frans spreekt of Nederlands stamelt: hij blijft even moeilijk te verstaan. Van een clown gesproken; circusdirecteur Leterme mag er fier op zijn! Het toppunt van de schabouwelijke vertoning van gisteren was trouwens, dat er vanuit de zaal niet eens protest kwam op de manier waarop Daerden onze taal vermoordde. Het was daar weer Lamme Goedzakkerij troef...
Zoals gezegd, is die Daerden minister van pensioenen. In  hoofde van die functie heeft hij al enkele opmerkelijke uitspraken gedaan. De speech van gisteren was de laatste in een hele reeks. Zo heeft hij ooit verteld dat er tot 2015 geen probleem zou zijn met de Belgische pensioenen. Wat er daarna gaat gebeuren, liet hij echter in het ongewisse. Daarna heeft hij die datum van 2015 als een paar keer verschoven, met het excuus, dat er dan wel geld zou moeten worden (bij)gestort in de lege doos van het zgz Zilverfonds.
Tenslotte nog dit: de familie Daerden heeft in Luik een revisorenkantoor dat tal van bedrijven uit de sector van openbare werken en openbaar vervoer als cliënt heeft. Het kantoor stond vroeger op naam van papá, maar die heeft ze het overgedragen aan zoon Fréderic, die tevens Waals parlementslid én burgemeester van Herstal is. Het bedrijf werd al enkele keren op de vingers getikt door het Instituut van Bedrijfsrevisoren (IBR), maar blijkbaar stoort de familie Daerden zich daar niet aan. Als goede socialisten van het type denk links, leef rechts, moet dat blijkbaar kunnen.
Als het waar is dat een land de leiders heeft die het verdient, dan beginnen we ons stilaan diep te schamen.

10:54 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: senaat, pensioenen, daerden |  Facebook |

Commentaren

inderdaad een beschamende voorstelling, dat die man nog minister MAG zijn verbaast mij, in de privé had hij allang op straat gestaan. Prettige dag verder

Gepost door: paulien | 09-01-10

De commentaren zijn gesloten.