24-01-10

Communautair jennen

Dat er tijdens de legislatuur van Leterme II nog een staatshervorming, of iets dat daar op trekt, zal plaats vinden, zal wel een droom blijven. De francofonen, die deze regering van openbare stilstand beheersen, willen eenvoudig niet dat er iets verandert in dit land. L'union fait la farce, ook als dit het einde van België zou betekenen.
Ondertussen blijft het communautaire wel aanwezig. Een bom in een koelkast blijft een bom. Bij gebrek aan beter, houdt men zich dan maar bezig met wat vuurwerk en dat bestaat erin elkaar wat te jennen.
Een eerste teken ervan, was de landkaart van de Vlaamse toeristische dienst in New-York, waarbij alles ten zuiden van de taalgrens stond aangeduid als Frankrijk. Grote heisa daarover in Walenland, al zijn er ook daar voorstanders van een aansluiting bij la douce France. Geert Bourgeois moest van zijn hart een steen maken en het hele zaakje herroepen als zijnde een spijtige vergissing.
Wie die gang van zaken wél genegen is, is natuurlijk het Vlaams Belang. Die bracht de bovenvermelde kaart terug in beeld op haar nieuwjaarsreceptie, mét daarbij de oproep aan de N-VA-ers om één front te vormen voor een onafhankelijk Vlaanderen. Vraag is maar of - en wie - daarop gaat reageren. Zelfs Bart De Wever betwijfelt al openlijk, of er van heel die staatshervorming nog iets zal in huis komen vóór de federale verkiezingen van 2011.
Diezelfde De Wever zorgde wel voor de volgende speldenprik richting belgicisten, door op de cover van P-magazine te staan naast de nieuwe miss België, waarbij hij met een schaar haar tricolore band schijnt door te willen knippen, terwijl het mooie wicht op de nationale vod staat. Daarmee jaagt Bart francofoon België nog maar eens in de gordijnen. Volgens een enquête van La Dernière Heure (de la Belgique?) wil bijna driekwart van haar lezers dat Cilou (waar halen ze zo'n naam vandaan?) haar kroontje inlevert. De Bruggelinge van (naar 't schijnt) francofone afkomst was daarvan zo geschrokken, dat ze zich opnieuw liet fotograferen, waarbij ze deze keer op een pamflet van de N-VA stond (mét daarbij de beeltenis van volumineuze Bart).
Geert Bourgeois heeft ooit eens gezegd dat zijn mensen zich niet wensten belachelijk te maken voor het grote publiek. Dat geldt blijkbaar niet voor De Wever, die weet dat hij met zijn ludieke acties het klootjesvolk kan amuseren en er electoraal beter van wordt. Ook dat is Vlaanderen. Ondertussen worden de francofonen toch nog eens lekker gejend, zal hij er wel bij denken.
Jennen de Walen ons, Vlamingen, dan nooit? Toch wel, denk maar aan de fratsen van kameraad Porsche. Probleem is dat - om het bij die man te houden - ze blijkbaar niet inzien dat dit geen normale gang van handelen is. Gek doen blijkt bij de man van het intussen beruchte revisorenkantoor een normaal leven te zijn...


10:02 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams belang, n-va, bart de wever, daerden |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.