27-01-10

Foorwijvenpraat

Januari blijft de maand van de politieke partijrecepties. Helemaal in de trant van "veel beloven, weinig geven, doet de gekken in vreugde leven".
De hoofdvogel werd dit weekeinde afgeschoten door de SP.a, waar Caroline Gennez haar foorwijvenstatuut alle eer aan deed door gewoon achter de demagogische praat van het ABVV te gaan staan. AB Inbev en Opel zijn nu eenmaal "in".  "Den boas is ne smeirlap", meer kon er uit haar relaas niet gehaald worden. Tenzij men vindt dat in dit failliete land haar andere dada, een tweede pensioenpijler voor iedereen, ook ergens maar een kans zal maken. Deze bijna failliete staat (de werkgevers vrezen nu al voor een "Griekenland aan de Noordzee"), die niet eens in staat is de eerste pijler fatsoenlijk te betalen, zou daarvoor nog eens in de beurs moeten gaan, al dan niet via de lege doos van dat door de SP.a uitgevonden zilverfonds. Zelfs al zou er morgen een mirakel gebeuren en er plotseling ergens (veel) geld vrijkomen, dan kan de staat dat wel storten in dat zgz fonds, maar het niet gebruiken. Alvorens dat zou kunnen, moet de staatsschuld terug worden gebracht tot 60% van het bbp. Wanneer zullen we dat nog meemaken?
Mocht iemand van een Vlaamsgezinde partij zo'n onzin uitkramen, dan zou men spreken van populisme. Bij de SP.a is dat staatsmansschap.
Terloops nog even aan herinneren, dat de SP.a niét in de federale regering zit. De Waalse tak van de rode familie zit daar wél in, maar vond het niet nodig iemand naar de receptie van de Vlaamse socio's af te vaardigen. De SP.a is dan ook maar een splinterpartij geworden, een bepaling die zij zelf graag geeft aan de Vlaams nationalisten. Enfin, het verhaal van de splinter en de balk.

14:46 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sp a, nieuwjaarsreceptie, gennez |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.