31-01-10

Palermo aan de Zenne

"Brussel is een bruisende stad", zong Van 't Groenewoud. Zeg maar, dat Brussel de laatste tijd aan het overkoken is.
Vorige week was er nog een betoging van de brandweer, die het met e.e.a. niet akkoord was. Nu moet men weten dat juist die brandweer de enige Brusselse instantie is die behoorlijk werkt en bv het hele gebied van het stadsgewest bestrijkt. Voor de rest is alles ingedeeld in 19 dooreenlopende baronieën, waar niets naar behoren werkt.
Neem nu de politie. Die kan haar werk in Brussel helemaal niet meer aan. Dat is niet alleen een zaak van (des)organisatie, maar ook het feit dat men niet genoeg mensen vindt, die in dit multicultureel "paradijs" willen werken. Het is er veel te gevaarlijk. De laatste twee weken zijn er al evenveel vuurgevechten geweest met criminelen. Daarbij viel één dode te betreuren, gelukkig een (uit de gevangenis ontsnapte) boef van Marokkaanse afkomst. Als reactie daarop werden nog maar eens wagens in brand gestoken.
Helemaal ergerlijk was het feit, dat een technische school haar leerlingen vanuit Anderlecht moest verhuizen naar Brussel centrum, omdat die dagelijks bedreigd werden door loslopend crimineel spul. Het werd nóg erger, toen bleek dat de gevatte boefjes dienden te worden vrijgelaten bij gebrek aan plaats in een daarvoor bestemde gesloten instelling. Even ook nog bij vertellen, dat leraars, die in het Brusselse willen werken, daarvoor een extra financiële vergoeding krijgen. Bibbergeld, zeg maar.
Tenslotte zit het fout bij het Brusselse gerecht, waar het hof van beroep vorig jaar 30% minder strafzaken afhandelde dan bv in 2005. Het zit daar zo verkeerd, dat zelfs de meerderheidspartij CD&V gevraagd heeft dat hof onder toezicht te plaatsen. Het woord curatele werd nog net niet gebruikt, want dat zou betekenen dat het hof zo goed als failliet is...
Dat laatste probleem zou kunnen worden opgelost bij een splitsing van het gerechtelijk arrondissement B-H/V en zo komen we - weer eens - tot de kern van de zaak. Brussel is nl een gewest dat op zich zelf niet kan bestaan. Het is een grove fout geweest van de traditionele partijen, ook en vooral de Vlaamse, om van Brussel een apart gewest te maken. En zeggen dat er daar een partij is - het Vlaminghatend FDF - dat nog andere gemeenten zou willen inlijven bij die failliete mierennest. De francofonen in de Rand zouden hun handjes moeten kussen, dat ze in Vlaanderen wonen en niet in een gewest waar de overheid zijn taken niet aan kan.

10:26 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brussel, anderlecht, hof van beroep |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.