03-02-10

Tsjeverij

Vandaag is er een interessante ontmoeting op politiek vlak. Federale Leterme gaat met regionale Peeters overleggen hoe het verder moet met zijn zgn "samenwerkingsfederalisme". Onder tsjeven zou dat geen probleem mogen zijn, maar toch zitten er aardig wat addertjes onder het gras. Veel van de problemen die Peeters zal aankaarten, zijn nl ooit al eens door Leterme geuit. Toen had hij echter Peeters' petje op en nu dat van federaal premier. Aan alles wat Leterme in die tijd gezegd heeft, wil hij liever niet meer herinnerd worden. De man van de 800.000 voorkeurstemmen is Vlaanderens grootste woordbreker en windhaan geworden.
Mocht de N-VA niet mee in de Vlaamse regering zitten, dan konden we er nu al zeker van zijn, dat Vlaanderen voor de zoveelste keer bij de bok zou gezet worden. Als de partij van De Wever echter het been stijf houdt, kan Peeters weinig anders doen. Dat betekent ondermeer:
- Geen afzwakking van de RVA-controles (tegen de PS en de rode vakbond in).
- Geen afzwakking van de pogingen om de 55-plussers aan het werk te houden (tegen het Milquettaplan in).
- Specifieke maatregelen per gewest in de ziekteverzekering en de werkgelegenheid (tegen de francofone partijen  in).
- Het wegwerken van de onrechtvaardigheden op gebied van verkeer (de flitspalen) en de douanediensten (die de logistieke uitbouw van Vlaanderen tegenhouden).
En zo zijn er nog wel een half dozijn punten, waarop Vlaanderen en België met elkaar zullen botsen. Peeters moet dan ook gewoon consequent blijven, dit in tegenstelling tot de kazakdraaier Leterme, die nu het tegenovergestelde doet van had hij had gedaan toen hij nog op Peeters' plaats zat en van wat hij ooit zijn kiezers beloofde.
Verhofstadts geest blijft rondspoken...

10:10 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leterme, cd v, kris peeters |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.