21-02-10

Nederland struikelt over Afghanistan

De Nederlandse regering is tenslotte toch gevallen. Jan-Peter Balkenende heeft het ontslag van zijn regering aan de koningin aangeboden en die zal ze wel aanvaarden zeker? Het mens was trouwens ook weer met (ski)vakantie, net zoals onze Albert, die terug moest komen na de treinramp.
Balkenende IV ligt er dus en dat is misschien wel goed nieuws, ook voor de rest van Europa. De man heeft trouwens met geen enkele van zijn vier regeringen de rit volledig kunnen uitdoen. Met de PvdA liep het al langer niet goed en de rel over Afghanistan was tenslotte de druppel die de emmer deed overlopen.
Over drie maanden zullen er reeds verkiezingen zijn in Nederland en tussendoor zijn er daar ook nog eens gemeenteraadsverkiezingen. Dit maar om aan te tonen dat het niet alleen bij ons geregeld gebeurt en dat de mensen die hier altijd maar staan te roepen over samenvallende verkiezingen soms maar eens naar het buitenland moeten kijken. Daar gebeurt dat ook, maar zeurt men er niet over.
Zowel de partij van Balkenende (CDA) als die van Wouter Bos (PvdA) riskeren bij de volgende verkiezingen veel van hun pluimen te gaan verliezen. Als de peilingen enigzins kloppen, zou het wel eens kunnen dat de PVV, de partij van de spraakmakende Geert Wilders de grootste wordt in Nederland. Het Pim Fortuyn effect is daar nooit ver weg geweest en het wordt dan ook uitkijken wat er daar zal gebeuren. Een ruk naar rechts én een lik op stuk beleid t.o.v. de ook in Nederland steeds groter worden instroom van economische gelukzoekers, zou er wel eens voor kunnen zorgen dat ook bij ons de rechtse partijen er baat bij zullen krijgen. In Nederland is men, in tegenstelling tot bij ons, steeds openlijk blijven debatteren, met álle partijen en zonder het achterlijke cordon sanitair, dat hier nog steeds bestaat.
Tenslotte nog dit: persoonlijk ben ook ik van mening dat we onze soldaten weg moeten halen uit Afghanistan en andere soortgelijke landen. Het is toch te gek, dat onze jongens daar hun leven moeten riskeren, terwijl een deel van de Afghanen het eigen land ontvlucht, naar Europa komt en wij ze hier moeten  onderhouden. Laat ze hun eigen problemen maar eens zelf oplossen.

10:28 Gepost door vaalguy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: balkenende, geert wilders, wouter bos |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.